pia03292024

Posledná aktualizáciastr, 27 mar 2024 10am

Szlovák nyelvű előadás a Nemzeti Színház színpadán

perinb01178 év után előszörA jubileumi díszelőadás apropója, hogy idén ünnepli tizedik évadát Magyarország első professzionális, szlovák nyelven játszó színháza, a szarvasi Cervinus Teátrum.Közismert magyarországi és szlovákiai színészek szlovák nyelven adták elő a Perinbaba, azaz a Holle anyó című musicalt

Szlovák nyelvű előadással vendégszerepelt 2015. május 29-én a Nemzeti Színházban Magyarország első professzionális, szlovák nyelven játszó színháza, a szarvasi Cervinus Teátrum. A szarvasi társulat szlovák nyelven adta elő a Holle anyó című musicalt - tájékoztatta az MTI-t a színház sajtóreferense. Gombár Hajnalka elmondta: 178 év után először szólalt meg szlovák nyelvű előadás a Nemzeti Színház színpadán. A jubileumi díszelőadás apropója, hogy idén ünnepli tizedik évadát a szarvasi teátrum - tette hozzá. Az előadás fővédnöke a szlovák nagykövet, Rastislav Káčer. A musical főszerepeit közismert perinb04perinb02magyarországi és szlovákiai színészek alakítják, mások mellett Dósa Zsuzsa, Benkő Géza és a Szlovákiában nagy népszerűségnek örvendő Judita Hansman és Katka Andrejcová. Gombár Hajnalka közölte: nagy sikernek és elismerésnek tartják, hogy a Perinbaba, azaz a Holle anyó musicalt a pozsonyi Nová Scéna a szlovák nyelvű előadás mellett magyar nyelven is műsorára tűzte, amire a pozsonyi színház történelme során még nem volt példa. - (mti) Fotó: (rusnák)

Perinbaba, avagy Holle anyó / MTV Domovina (video): http://nava.hu/id/1785058/

Eljuthat-e valaha a vasfogú bába Holle anyó mesebirodalmába? Miért változnak át békává az aranyak a kincses ládában? Megtudja-e a két perinb03mihaszna és mosdatlan béres, mit tesz a hideg víz? Családi mesemusical, mely minden korosztály számára tartogat mondanivalót. A szorgalmas lány és az elkényeztetett mostohatestvér szolgálatának és bérének történetét két csetlő-botló béreslegény teszi mókás kalanddá a gyerekek számára. A fiataloknak a szép Ágica és az árva Jakup szerelmének története ad módot az elábrándozásra. Felnőtt fejjel pedig érdemes elgondolkodni a mindenért a körülményeket hibáztató vasfogú bába, valamint a bölcs türelemmel szorgoskodó Holle anyó életpéldáján. Lendületes zenéjével és tánccal egy modern látványvilágú, izgalmas produkció mutatja meg, milyen lehet az ízig-vérig közép-európai Holle anyó.

perinb05xperinb06xperinb07x